آکادمی گلوفاعتماد به نفسعزت نفسموفقیت فردی

3 راهکار برای افزایش سطح انرژی بدن

افزایش سطح انرژی بدن یکی از مسائلی هست که ما باید اون رو جدی بگیریم. برای داشتن تحرک زیاد و انجام کار ها در طول شبانه روز، و همچنین برای احساس شادابی و سرزندگی قطعا ما نیازمند سطح انرژی بالا در بدن خود هستیم. شاید جالب باشه برات که بدونی یکی از عوامل افسردگی همین کمبود انرژی بدنی هست. پس خیلی مسئله مهمیه که ما به افزایش سطح انرژی بدن خودمون اهمیت بدیم. تا هم بتونیم به تمام برنامه کاریمون در طول روز برسیم و هم احساس خوب، شادابی و سرزندگی رو تجربه کنیم و هم از اختلال افسردگی مصون بمونیم.

سبک و استایل زندگی در عصر امروز همه چیز رو برای ما دگرگون کرده. از نظم خواب و بیداری و خورد و خوراک گرفته تا دغدغه های ذهنی و حتی سطح انرژی بدن که موضوع همین مقاله هست. شاید در زمان قدیم مسئله افزایش سطح انرژی بدن برای اجداد ما اصلا دغدغه به حساب نمیومد! چون اون ها به طور ناخوداگاه سبک و استایلی رو در زندگی تجربه می کردن که نظم رو به همراه داشت و همچنین دغدغه های این دوره و زمانه رو نداشتند. خواب کافی در ساعت مناسب، تغذیه کاملا طبیعی، پایین بودن سطح دغدغه ها و داشتن تحرک و فعالیت کافی … همین ها به تنهایی کافی بود برای این که یک فرد از سطح انرژی بدنی خوبی برخوردار باشه. اما در این دوره و زمونه داستان برای من و تو فرق میکنه رفیق جان. همونطور که گفتم طی صد سال اخیر تغییر و تحول بزرگی در زیر و بم سبک زندگی شکل گرفته و حالا ما 180 درجه متفاوت تر نسبت به گذشتگان زندگی می کنیم.

افزایش سطح انرژی بدن

شاید درست نباشه که ما صفر و صدی به مسئله نگاه کنیم، پس طبیعتا نمیشه گفت که تمام افراد در گذشته از سطح انرژی کافی برخوردار بودن. لذا بهتره بگیم که بحث سر اکثریت و غالب افراد بوده و هست. به هر صورت افزایش سطح انرژی بدن هم یکی از دغدغه های ما شده و ما باید در این راستا هم به آگاهی های کافی برسیم و اقدامات لازمه رو انجام بدیم تا همیشه در سطح انرژی بدنی عالی زندگی رو تجربه کنیم.

دلایل متعددی باعث کاهش سطح انرژی بدن ما میشه و همونطور که گفتیم گاهی تا حدی انرژی بدنِ ما تحلیل میره که ما تصور می کنیم دچار کرختی و افسردگی شدیم. در صورتی که مسئله فقط انرژی بدنی هست و اگر ما بتونیم به سطح انرژی بدنی بالایی دست پیدا کنیم اونوقت می بینیم که از نظر روحی کاملا خوب و نرمال هستیم و تنها چالش برای ما همون کمبود انرژی بوده.

خب دیگه در ادامه به سه راهکار عالی می پردازیم برای افزایش سطح انرژی بدن، لذا اگر توام دائما احساس خستگی، کرختی و بی حالی میکنی و فکر میکنی که از انرژی بدنی کافی برخوردار نیستی، پس تا انتهای این مقاله صبورانه و مشتاقانه همراه من باش.

نور خورشید

دریافت هوای تازه و نور خورشید

احتمالا شما یک مادر خانه دار هستی که کلا عادت به خونه نشینی داری، یا شاید شغلت جوریه که نیازی به بیرون رفتن نداری. این روز ها شما حتی اگر شاغل هم باشی، به احتمال خیلی زیاد در یک فضای بسته و به دور از محیط آزاد و نور خورشید مشغول به کار هستی. این یعنی چی؟ یعنی عدم دریافت هوای آزاد و نور خورشید. من توی مقاله “7 قدم برای درمان افسردگی بدون دارو” راجع به اهمیت دریافت نور خورشید توضیحات کاملی رو ارائه دادم. اونجا متوجه شدیم که عدم دریافت نور خورشید به میزان کافی، علاوه بر بیماری های جسمانی، حتی سلامت روان ما رو هم درگیر میکنه.

عدم دریافت نور خورشید به میزان کافی، باعث بروز اختلال در هورمون ملاتونین میشه. وظیفه این هورمون در بدن ما تنظیم چرخه خواب و بیداری هست. جالبه که بدونی اگر بدن ما به اندازه کافی در طول روز از نور خورشید بهره مند نشه، ترشح ملاتونین دچار اختلال میشه و تنظیم خواب ما کلا به هم میریزه. حالا متوجه شدی چرا ما انقدر خوابمون نا منظم و غیر استاندارده؟!

نور خورشید، ویتامین D بدن ما رو هم تامین میکنه و باید بدونی “احساس خستگی مفرط” و “ضعف” دو تا از عوارض کمبود ویتامین D در بدن ما هستن!

پس وقتی که تو به اندازه کافی نور خورشید رو در طول روز دریافت نمیکنی دو تا اتفاق رخ میده. اول این که ویتامین D بدنت تامین نمیشه و دچار کمبود ویتامین D میشی (مثل اکثر افراد در جامعه امروزی) و در نهایت دائما احساس خستگی و کوفتگی و ضعف می کنی. دوم این که ترشح هورمون ملاتونین در بدنت دچار اختلال میشه و در نتیجه خوابت هم کلا به هم میریزه و همین مسئله هم بیشتر خستگی و کوفتگی رو برای تو به ارمغان میاره. و اینها یعنی چی؟ یعنی قوز بالای قوز!

پس تا همینجا توضیحات کافی بود برای این که تو به اهمیت دریافت هوای آزاد و نور خورشید پی ببری. لذا مهم نیست که تو خانه دار هستی، یا شاغلی اما توی خونه کار میکنی، یا شغلت بیرونه اما در محیط بسته هست یا اصلا بیکاری و یا هر شرایطی که داری این ها مهم نیست. مهم اینه که تو حداقل 1 الی 3 ساعت از روزت رو زیر نور آفتاب یا حداقل در سایه و در فضای باز سپری کنی تا بدنت روزانه ویتامین D لازمه رو تولید کنه. و همچنین ترشح ملاتونین هم تنظیم بشه تا به خواب منظم هم دست پیدا کنی. وقتی که هم ویتامین دی تامین شد و هم هورمون ملاتونین به میزان کافی ترشح شد، اونوقت دیگه تو به یک سطح انرژی بدنی عالی دست پیدا میکنی.

همونطور که گفتم توضیحات کامل رو در مقاله “درمان افسردگی بدون دارو” دادیم. پس برای کسب آگاهی بیشتر راجع به اهمیت نور خورشید بهتره بری همون مقاله رو مطالعه کنی.

دوچرخه سواری - افزایش سطح انرژی بدن

ورزش را جدی بگیر

وقتی صحبت از ورزش میشه من به معنای واقعی یاد معجزه می افتم! برای این که خوده من با ورزش کردن به تغییرات چشمگیر درونی و بیرونی رسیدم و به جرعت میگم ورزش یک عصای معجزه گره. حالا این که ورزش چه اقدامات و تغییراتی رو به طور دقیق در بدن ما رقم میزنه که بحثش مفصله. اما در رابطه با ورزش و افزایش سطح انرژی بدن، باید خدمت عرض کنم که هرچی تحرک کم تر باشه، ما کرختی، کسلی و خستگی بیشتر رو تجربه می کنیم. یاسر بختیاری (خواننده رپ) توی یکی از آهنگ هاش گفته: کم میخوابم چون خواب، خواب میاره! این حرف کاااااملا درسته و تو باید به این مسئله آگاه بشی که فعالیت بیشتر، انرژی و تحرک بیشتر رو به همراه داره، و بالعکس، عدم تحرک و خواب بیشتر فقط خستگی بیشتر رو به همراه داره.

تا حالا دقت کردی در اکثر مواقع با این که ساعت زیادی رو میخوابی، اما وقتی از خواب بیدار میشی، از شدت کوفتگی و خستگی انگار با تریلی شاخ به شاخ کردی! به قول یکی از رفیقای من انگار توی خواب ازت کار کشیدن!!! بعد به خودت میگی لامصب من اینهمه خوابیدم چرا بجای این که سر حال و پر انرژی بشم بدتر کسل، کوفته و خسته تر شدم؟ پس داستان همینه رفیق جان. به قول یاسر عزیز، خواب خواب میاره …

ببین دوست گلم، قرار نیست که همه ما قهرمان ورزشی بشیم یا به طور حرفه ای یک ورزش رو دنبال کنیم. قراره فقط تحرک لازمه رو برای بدنمون تامین کنیم. یک سری از بچه ها فکر میکنن چون سر کارِ فنی هستن و اونجا تحرک بدنی زیادی دارن همون خودش ورزش محسوب میشه، درصورتی که صادقانه بخوام صحبت بکنم باید بگم که اون فعالیت ورزش محسوب نمیشه! ورزش بحثش فرق میکنه. پس تو چه کار فیزیکی انجام بدی چه کار ذهنی، در هر صورت باید یک ورزش رو انتخاب کنی و براش وقت بزاری. همونطور که گفتم الزاما قرار نیست به طور جدی دنبال کنی. همین که حداقل دو الی سه روز در هفته اونم روزی فقط یکی دو ساعت از وقتت رو به یک ورزش اختصاص بشی عالیه و من بهت قول میدم که افزایش سطح انرژی بدن رو به طور کاملا شفاف تجربه خواهی کرد.

اگر واقعا افزایش سطح انرژی بدن برات مهمه، پس من پیشنهاد می کنم یک ورزش هوازی و پرتحرک رو انتخاب کنی که وادارت کنه به عرق ریختن و ضربان قلبت رو بالا ببره. این روند باعث میشه که حتی هورمون دوپامین هم در بدنت ترشح بشه. دوپامین هورمون لذت و شادی هست. پس اگر برای ورزشی پر تحرک وقت بزاری، علاوه بر افزایش سطح انرژی بدن، همچنین احساس رضایت، لذت و شادی رو هم در طول روز تجربه می کنی و درنهایت روزی سرشار از انرژی، حال خوب، شادی و رضایتمندی رو تجربه می کنی.

اگر شرایط جسمانی ای هم داری که نمیشه ورزش پرتحرک رو تجربه کنی پس میتونی از ورزش های راحت تر بهره مند بشی. مثلا ممکنه یک نفر ناراحتی قلبی داشته باشه و طبیعتا این فرد نمیتونه بره دومیدانی، بوکس و یا کشتی. اما قطعا میتونه پیاده روی کنه! پس هیچ بهانه ای جایز نیست رفیق جان، در هر شرایط جسمانی که هستی، اگر توانایی تحرک بدنی داری، پس باید حتما ورزش رو به برنامه زندگیت اضافه کنی.

نوشتن

از بلاتکلیفی خلاص شو

باید بدونی که هر فکر، مقداری انرژی از ما می سوزونه! حالا اگر علاوه بر فکر کردن، پای تصمیم گیری هم وسط باشه که دیگه قطعا انرژی بیشتری از ما مصرف میشه. این ها رو گفتم که بحث رو ببرم به سمت ماجرای بی برنامگی و اهمال کاری و بلاتکلیفی. ببین عزیز دلم، وقتی که تو دقیقا برنامه ریزی و اولویت بندی نکردی که مثلا امروز چه کار هایی رو انجام بدی، در نهایت صبح که از خواب بیدار میشی باید هنوز صبحانه نخورده به این فکر کنی که چه کار هایی رو باید انجام بدی و علاوه بر فکر کردن، تازه باید تصمیم هم بگیری که چطور اون کار ها رو اولویت بندی کنی. این وضعیت یعنی چی؟ یعنی تو در ابتدای روز در حالی که حتی هنوز ویندوزت بالا نیومده باید کلی انرژی صرف کنی برای این دغدغه ها …

صبح و ابتدای روز زمانیه که ما باید به مراقبه و ریلکسیشن و آرامش اختصاص بدیم تا انرژی لازمه رو به دست بیاریم. اما تو نه تنها به این ها نمی پردازی بلکه هنوز دست و صورت نشسته شروع میکنی به فکر کردن و تصمیم گیری. خب هر فکر مقداری انرژی میخوره، هر تصمیم گیری مقداری انرژی میخوره. با این روند پس شک نکن که تو نصف انرژیت رو  همون ابتدای روز فقط با این وضعیت به فنا میدی.

بحث فقط این نیست. یعنی ای کاش فقط مسئله فکر کردن و تصمیم گیری بود. جالب اینجاست تو در این وضعیت آخرشم در طول روز بخش قابل توجهی از وقتت رو هدر میدی و کلا سرگردون و بلاتکلیف سپری میکنی. این شرایط فقط و فقط بخاطر عدم برنامه ریزی و جدی نگرفتن کار هاست. وقتی اکثر وقتت رو اهمال کاری میکنی و مدام سرگردون دور خودت میچرخی، این روند باعث میشه تا انگیزه ات رو از دست بدی، احساس نارضایتی کنی، اعتماد به نفست ریزش کنه و در نهایت حاصل تمام این شرایط میشه ریزش سطح انرژی! جالب شد نه؟

اگر نمیدونی اهمال کاری یعنی چی، توضیحات دوره “گذر از اهمال کاری” رو حتما مطالعه کن تا با این اختلال کاملا آشنا بشی:

خب داشتم می گفتم …

احساس نارضایتی، اهمال کاری، کاهش انگیزه و ریزش اعتماد به نفس از دستاورد های بلاتکلیفی هستند که تمام انرژی بدنی تو رو به فنا میدن. هر کدوم از این ها بخش قابل توجهی از سطح انرژی بدنیت رو مصرف میکنه و در نهایت تو خالی از انرژی میشی. خب حالا سوالی که پیش میاد اینه که باید چه کرد؟ برای حل این مسئله چه راهکاری هست؟ یا بهترین راهکار چیه؟ در ادامه بهت میگم …

خب در قدم اول که باید هر شب قبل از خواب تمام کارهایی که فردا باید انجام بشه رو لیست کنی و همچنین اولویت بندی کنی. برای این که صبح دیگه فقط بلند بشی و شروع به انجام کار ها طبق اولویت کنی، نه این که صبح تازه بلند شی شروع کنی به فکر کردن وتصمیم گیری! و در قدم دوم هم من باید تاکید کنم که برنامه کاریت رو مکتوب کن. یک تله که ما همیشه در اون می افتیم اینه که فکر می کنیم همه چیز رو می تونیم در ذهنمون نگه داریم و با ذهنمون انجام بدیم. طبیعتا این امر غیرممکن نیست و شاید بشه همه کارها رو با ذهن پیش برد.

اما باید این رو هم بدونی که سطح انرژی بدن تو محدوده و باید به بهینه ترین و مفید ترین شکل ممکن ازش استفاده کنی. پس تو میتونی باهوش باشی و با انجام کارهایی ساده، کلی از انرژیت رو ذخیره کنی برای انجام کار های مهم تر. مثلا همین نوشتن لیست کار ها و اولویت بندی کردنشون. وقتی تو آخر شب یک بار می نشینی و فکر می کنی و لیست کار ها رو مطابق با اولویت ها تنظیم میکنی، اونوقت دیگه روز بعد، ذهن تمام انرژیش رو صرف انجام کار ها میکنه نه صرف فکر کردن و تصمیم گرفتن!

همچنین جالبه بدونی که ذهن از تیک زدن لیست کار ها بسیار لذت می بره. این یعنی چی؟ یعنی وقتی تو روی ورق لیست کار ها رو مکتوب می کنی، ذهن انگیزه زیادی میگیره برای انجام دادن کار ها تا تو سریع تر دونه دونه کار های لیست رو تیک بزنی. و این یعنی افزایش سطح انرژی بدن … پس با مکتوب کردن و نوشتن لیست کار ها در شب قبل، تو خودت رو از فکر کردن و تصمیم گیری های اول روز خلاص میکنی، همچنین سطح انگیزه ذهنت برای انجام کار ها رو تقویت میکنی، و این دو فاکتور هم سطح انرژی بدن و هم سطح عملگرایی رو در تو بالا می برن.

تو تصور کن من امروز وقتی بیدار شدم و اومدم دفتر آکادمی گِلوف، بجای این که شروع به انجام اولین کار می کردم، تازه می نشستم روی صندلی و سه ساعت به این فکر می کردم که خب امروز چه کار کنم و بین اینهمه کار اول کدوم رو انجام بدم بهتره و تازه اگر اون رو انجام دادم حالا برای کار دوم کدوم یکی رو انتخاب کنم؟؟؟ ببین، خداشاهده من همین یه خط رو نوشتم اصلا خودم برگام ریخت و انرژیم فروکش کرد! حالا تو فکر کن یک آدم روزش رو با این وضعیت شروع بکنه. پس دیگه جای تعجبی نیست اگر به ظهر نرسیده تمام انرژیش رو از دست داده باشه.

لب کلام، شب قبل لیست کار های روز بعد رو اولویت بندی شده تهیه کن و حتما حتما مکتوب کن. همین …

ورزش کردن - افزایش سطح انرژی بدن

3 راهکار برای افزایش سطح انرژی بدن | کلام آخر

ما برای افزایش سطح انرژی بدن باید در گام اول هدر دهنده های انرژی رو بشناسیم و اون ها رو از بین ببریم، و در گام دوم هم با منابع تامین انرژی آشنا بشیم. در این مقاله سعی من هم دقیقا بر همین قدم ها بود و به سه تا از بهترین راهکار ها برای افزایش سطح انرژی بدن و همچنین جلوگیری از هدر رفتن اون پرداختیم. امیدوارم آموزه های این مقاله رو جدی بگیری و به زودی همینجا در بخش نظرات از نتایج و تغییرات بی نظیرت برامون بنویسی.

 

ارادتمند و دوست دار تو، ابراهیم شجاعی

ابراهیم شجاعی

موسس و مدیر مسئول آکادمی گلوف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا